środa, 19 kwietnia 2017

Sałatka pieczarkowa

SAŁATKA PIECZARKOWA


Składniki:

11/2 kg pieczarek
75 dag cebuli
7-10 jajek
majonez 


Zalewa:

5 szklanek wody
1 szklanka octu
3 łyżeczki cukru
1 łyżka soli
ziele angielskie , liść laurowy


Wykonanie:

Pieczarki umyć pokroić i wrzucić do gotującej się zalewy, gotować 15 min. Pieczarki odcedzić a na zalewę wrzucić pokrojoną cebulę i gotować ok. 3 min.

Jajka pokroić w kostkę ( można dodać słoik śledzi), połączyć z pieczarkami, cebulą i majonezem.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...