środa, 26 kwietnia 2017

Sałatka śledziowa z płatów rybnych


Sałatka śledziowa z płatów rybnych

Składniki:

1 kg płatów rybnych
4 cebule
4 ogórki korniszony lub kiszone
1 słoik koncentratu pomidorowego pudliszki 

Zalewa:

2 szklanki wody
1szklanka oleju
2 szklanki octu
1/2 szklanki cukru
1łyżka soli
liść laurowy
ziele angielskie. 


Ryby pokroić na kawałki, posolić, namoczyć w jajku i bułce, usmażyć. Poukładać w salaterce.
Wszystkie składniki na zalewę zagotować przez 10 minut.
 Do gotującej się zalewy dodać przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę cebulę i ogórki. Gorącą zalewa zalać ryby i zostawić do wystudzenia.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...