niedziela, 30 kwietnia 2017

Sałatka z buraka ćwikłowego, selera i czosnku

Sałatka z buraka ćwikłowego, selera i czosnku




Składniki

1 burak ćwikłowy

½ selera naciowego

2 ząbki czosnku

2 łyżki oleju kujawskiego z czosnkiem i bazylią

150 ml jogurtu naturalnego

sól

pieprz czarny mielony

 

Przygotowanie



Buraka ugotować w łupince i wystudzić. Następnie obrać i pokroić w kostkę. Selera pokroić w paseczki. Warzywa zmieszać ze sobą, dodać przyprawy, olej, jogurt oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość ponownie przemieszać. Gotową sałatkę odstawić na godzinkę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...