Schab gotowany pięć minut
Składniki:
1 kg schabu
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka mielonego pieprzu
1łyżka soli
2 listki laurowe
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Mięso opłukać , osuszyć, natrzeć pieprzem i tymiankiem.
Przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Litr wody zagotować z solą czosnkiem i listkami laurowymi.
Do gotującej się wody włożyć mięso. Gotować 5 min. Zostawić w wodzie do ostygnięcia. Wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia mięso z zalewą zagotować. Gotować 3 minuty.
Znów odstawić na noc do lodówki, a następnego dnia ponownie zagotować. Gotować 2 min.
Mięso osączyć. Podawać na zimno.
Przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Litr wody zagotować z solą czosnkiem i listkami laurowymi.
Do gotującej się wody włożyć mięso. Gotować 5 min. Zostawić w wodzie do ostygnięcia. Wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia mięso z zalewą zagotować. Gotować 3 minuty.
Znów odstawić na noc do lodówki, a następnego dnia ponownie zagotować. Gotować 2 min.
Mięso osączyć. Podawać na zimno.