środa, 19 kwietnia 2017

STROGONOW

STROGONOW

Składniki:

1 1/2 kg mięsa wołowego
1/2kg pieczarek
1 słoik ogórków kiszonych
cebula
przecier pomidorowy
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka


Wykonanie:

Mięso kroimy w paseczki i dusimy do połowy miękkości. Pieczarki kroimy w paseczki, a cebulę w kostke i dusimy.  Do tego półmiękkiego mięsa dodajemy uduszone pieczarki z cebulą i mieszamy razem. Ogórki trzemy na tarce, odlewamy wodę i dodajemy do mięsa. Wszystko podlewamy wodą.
W kubku rozrabiamy trzy łyżki mąki i śmietanę. Dodajemy przyprawy do smaku, przecier pomidorowy i wlewamy sos. Gęstość zupy powinna być podobna do gulaszu.

Smacznego

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...