czwartek, 18 maja 2017

Dietetyczna pieczarkowa



Dietetyczna pieczarkowa








Składniki:

średnia cebula, 
3 marchewki pokrojone w kostkę, 
150 g pieczarek (lub innych grzybów),
 litr bulionu warzywnego lub drobiowego, 
woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej, 
oliwa z oliwek,
 sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Na patelni z grubym dnem rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek i smaż cebulę i marchewkę, aż będą miękkie. Następnie dodaj pieczarki i smaż przez około 5 minut. Dodaj bulion i kaszę. Gotuj przez 10 minut. Dodaj sól i pieprz. Zupę możesz zmiksować, przed dodaniem kaszy.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...