środa, 31 maja 2017

Domowy boczek

Domowy boczek

Składniki:

1,50 kg boczku surowego

2 średnie cebule

2 łyżeczki papryki czerwonej

2 łyżeczki mielonego kminku

2 łyżeczki majeranku

1 łyżeczka czosnku granulowanego

1 łyżeczka curry

½ łyżeczka pieprzu mielonego

1 łyżka smalcu

Przygotowanie


Umyty boczek natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godz.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić.
Do rondla dać zaprawiony boczek, cebulę zrumienioną, 1 łyżkę smalcu i podlać odrobiną wody.
Dusić pod przykryciem, obracając co jakiś czas około 1,50 godz.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...