Składniki:
1,50 kg boczku surowego
2 średnie cebule
2 łyżeczki papryki czerwonej
2 łyżeczki mielonego kminku
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka curry
½ łyżeczka pieprzu mielonego
1 łyżka smalcu
Przygotowanie
Umyty boczek natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godz.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić.
Do rondla dać zaprawiony boczek, cebulę zrumienioną, 1 łyżkę smalcu i podlać odrobiną wody.
Dusić pod przykryciem, obracając co jakiś czas około 1,50 godz.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić.
Do rondla dać zaprawiony boczek, cebulę zrumienioną, 1 łyżkę smalcu i podlać odrobiną wody.
Dusić pod przykryciem, obracając co jakiś czas około 1,50 godz.