wtorek, 23 maja 2017

FILET DROBIOWY Z POMIDORAMI

Filet Drobiowy z POMIDORAMI


Składniki

·                                 4 pojedyncze filety z kurczaka
·                                 4–6 połówek suszonych pomidorów
·                                 10 dag sera feta
·                                 2 pęczki zielonych szparagów
·                                 2 łyżki oleju do smażenia
·                                 sól
·                                 pieprz
·                                 suszone oregano

Sposób przygotowania

 Szparagi oczyść, odetnij twarde końce. Pędy ponownie zwiąż w pęczki. Wstaw pionowo (główkami do góry) do wysokiego garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj ok. 10 minut.
 Filety opłucz, osusz, każdy głęboko natnij. Posyp solą i pieprzem. Pomidory pokrój na kawałeczki. Ser pokrusz, wymieszaj z pomidorami. Masę przypraw pieprzem oraz oregano. Nacięcia w mięsie napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami.
Kotlety smaż na oleju przez 8 minut. Lekko przestudź. Pokrój w plasterki. Podawaj razem ze szparagami. 




Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...