Filet Drobiowy z POMIDORAMI
Składniki
· 4 pojedyncze filety z kurczaka
· 4–6 połówek suszonych pomidorów
· 10 dag sera feta
· 2 pęczki zielonych szparagów
· 2 łyżki oleju do smażenia
· sól
· pieprz
· suszone oregano
Sposób przygotowania
Szparagi oczyść, odetnij twarde końce. Pędy ponownie zwiąż w pęczki. Wstaw pionowo (główkami do góry) do wysokiego garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj ok. 10 minut.
Filety opłucz, osusz, każdy głęboko natnij. Posyp solą i pieprzem. Pomidory pokrój na kawałeczki. Ser pokrusz, wymieszaj z pomidorami. Masę przypraw pieprzem oraz oregano. Nacięcia w mięsie napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami.
Kotlety smaż na oleju przez 8 minut. Lekko przestudź. Pokrój w plasterki. Podawaj razem ze szparagami.
Filety opłucz, osusz, każdy głęboko natnij. Posyp solą i pieprzem. Pomidory pokrój na kawałeczki. Ser pokrusz, wymieszaj z pomidorami. Masę przypraw pieprzem oraz oregano. Nacięcia w mięsie napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami.
Kotlety smaż na oleju przez 8 minut. Lekko przestudź. Pokrój w plasterki. Podawaj razem ze szparagami.