KOTLETY Z JAJEK
Składniki na 12 kotlecików:
10 ugotowanych na twardo dużych jajek
2 surowe duże jajka
1 czerstwa bułka
trochę mleka
sól
pieprz
1 cebula nieduża
2 łyżki szczypiorku, drobno poszatkowanego
1 łyżka natki pietruszki, drobno poszatkowanej
bułka tarta
Wykonanie:
Namocz bułkę w mleku, na tarce o grubych oczkach zetrzyj jajka.
Do miski przełóż szczypiorek, pietruszkę, jajka ugotowane na twardo i surowe, sól, pieprz, bardzo dobrze wyciśniętą z mleka bułkę.
Na niewielkiej ilości tłuszczu zeszklij drobniutko pokrojoną cebulę. Dodaj ją do masy.
Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej.
Smaż kotlety z obu stron i po bokach.
Podawaj na ciepło jako danie obiadowe.