środa, 17 maja 2017

KOTLETY Z JAJEK

KOTLETY Z JAJEK



Składniki na 12 kotlecików:

10 ugotowanych na twardo dużych jajek 
2 surowe duże jajka
1 czerstwa bułka
trochę mleka
sól
pieprz
1 cebula nieduża
2 łyżki szczypiorku, drobno poszatkowanego
1 łyżka natki pietruszki, drobno poszatkowanej
bułka tarta  

Wykonanie:

 Namocz bułkę w mleku, na tarce o grubych oczkach zetrzyj jajka.
 Do miski przełóż szczypiorek, pietruszkę, jajka ugotowane na twardo i surowe, sól, pieprz, bardzo dobrze wyciśniętą z mleka bułkę.
Na niewielkiej ilości tłuszczu zeszklij drobniutko pokrojoną cebulę. Dodaj ją do masy.
 Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej.
 Smaż kotlety z obu stron i po bokach.
 Podawaj na ciepło jako danie obiadowe.



Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...