czwartek, 18 maja 2017

Placki z młodej kapusty

Placki z młodej kapusty

Składniki:

Ćwiartka dużej główki młodej kapusty

2 jajka

2 łyżki śmietany 18%

4łyżki pszennej

sól, pieprz

przyprawa do bigosu, kucharek

10 dag sera żółtego

olej do smażenia

Wykonanie:
Kapustę siekamy, w oddzielnej misce ubijamy jajka ze śmietaną, przyprawami i mąką. Dodajemy do kapusty, mieszamy, następnie dodajemy starty ser, mieszamy.
Na rozgrzany olej wykładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na rumiano. Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Zajadamy z sosami mięsnymi, lub z sosem słodko kwaśnym.
SMACZNEGO



Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...