poniedziałek, 26 czerwca 2017

SAŁATKA Z BIAŁEJ KAPUSTY DO SŁOIKÓW


SAŁATKA Z BIAŁEJ KAPUSTY DO SŁOIKÓW

1 główka kapusty,
1 łyżka soli
6 cebul
6 marchewek
6 jabłek
6 papryk.

Kapustę zszatkować i zasolić na noc.Rano odcisnąć. Cebule pokroić. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce. Paprykę pokroić w pasemka.

ZALEWA:

1/2 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
2 łyżki soli
1 szklanka cukru


Składniki zalewy zagotować. Następnie dodać do pozostałych składników. Odstawić na godzinę. Później przełożyć do słoików i gotować 45 min.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...