piątek, 23 czerwca 2017

SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z CYNAMONEM

SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z CYNAMONEM



5 kg ogórków nie struganych
1 kg cebuli
0,5 kg marchwi
30-40 dag cukru
0,5 litra octu
1 szklanka wody
sól
 ok. 2 łyżeczki cynamonu
pieprz,
ziele angielskie

Ogórki pokroić w plasterki i zasolić na noc. Rano odcisnąć. Ugotować zalewę: woda, ocet cynamon, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cukier. Gdy zawrze dodać marchew, trochę podgotować następnie dodać cebule i ogórki i gotować ok. 10 min. Następnie przekładać do słoików i pasteryzować.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...