poniedziałek, 17 lipca 2017

Keczup z cukinii wg. przepisu Basi


Keczup z cukinii wg. przepisu Basi

Składniki i wykonanie: 

1,5 kg obranej cukinii 
0,5 kg cebuli  
Zmielić i nasolić 3 łyżeczkami soli na noc

Potem odcisnąć i dodać 40 dag cukru, niepełną szklankę cukru i gotować przez 30 min. 
Dodać:
 1/2 l przecieru pomidorowego 30%,
 2 łyżeczki soli, 
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka papryki słodkiej
1/2 łyżeczka curry
Gotować wszystko 15 min na niewielkim ogniu ciągle mieszając, aby się nie przypaliło. Zmiksować gorące wlać do wyparzonych słoiczków. Przewrócić do góry dnem.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...