piątek, 21 lipca 2017

Krem brokułowy i sałatka z indykiem


Krem brokułowy i sałatka z indykiem

porcja dla jednej osoby w diecie cukrzycowej

Składniki:
 200 g brokułów,
 200 ml bulionu warzywnego,
120 g piersi z indyka,
1/4 selera,
1/2 marchewki,
1/2 jabłka,
3 łyżki ryżu,
Wykonanie:
 Brokuły ugotuj w bulionie z przyprawami i zmiksuj. Pierś z indyka posyp ziołami i zawiń w folię, piecz w temp. 180°C przez 35-40 minut. Warzywa zetrzyj na tarce i wymieszaj. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Do picia: woda mineralna

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...