sobota, 8 lipca 2017

Krem z fasolki szparagowej

Krem z fasolki szparagowej

 

Składniki:

1/2 kg fasolki szparagowej
 3 ziemniaki
 marchewka
 2 ząbki czosnku
 pietruszka
 sól
biały pieprz
 kostka rosołowa
 śmietanka kremówka 30%.

Przygotowanie:

 Fasolkę umyj. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i czosnek obierz, po czym pokrój na mniejsze kawałki.
 Ugotuj warzywa na parze. Gdy będą miękkie, wrzuć je do garnka z gotującym się bulionem. Po około 5 minutach gotowania zmiksuj na gładki krem.
 Na koniec połącz zupę ze śmietanką kremówką i dosyp do smaku odrobinę soli oraz białego pieprzu.



Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...