poniedziałek, 3 lipca 2017

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu


Składniki:

½ kapusty pekińskiej (ok.0,5 kg)
1 duża marchewka lub 2 małe
1 duże jabłko
1 mały por (biała część)
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
parę kropel soku z cytryny
cukru ok 1/2 łyżeczki
Wykonanie:

Por pokroić w cienkie pół plasterki, troszkę zasolić, odstawić. Kapustę drobno pokroić, dodać marchew ,jabłko starte na grubej tarce, pora ( odcisnąć z niego sok.) Wszystko razem wymieszać ,dodać majonez i śmietanę. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Smacznego.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...