piątek, 18 sierpnia 2017

Dietetyczny sernik

Dietetyczny sernik

Składniki:

 

kostka twarogu

1 budyń waniliowy (bez cukru)

200 g jogurtu naturalnego

2 duże jaja

duża łyżka miodu

wybrane owoce – u mnie śliwki węgierki

Przygotowanie:

 


Oddziel żółtka od białek. Żółtka zblenduj z twarogiem, jogurtem, budyniem i miodem. Białka jaj ubij na sztywno. Połącz delikatnie obie masy za pomocą łyżki. Całość umieść w formie do pieczenia ( u mnie tortownica 20 cm). Wyłóż owoce na wierzch ciasta. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez ok. 40 minut. Dobrze ostudź zanim pokroisz. 

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...