piątek, 18 sierpnia 2017

OGÓRKI W KECZUPIE

OGÓRKI W KECZUPIE

ZOBACZ GALERIĘ 




Składniki:

3 kg małych ogórków gruntowych
marchew 1 kg
koperek świeży zielone piórka ,ząbek czosnku
chrzan
zalewa: 
2litry wody,
2 szkl cukru
2 łyżki soli
1 szkl.octu
16 łyżek keczupu

Sposób przygotowania przepisu:

 Ogóreczki obieramy ze skórki. Na dno słoiczka układamy pokrojone w plastereczki marchewki ( tak aby zakryło dno ) i po jednej gałązeczce koperku na słoiczek, ząbek czosnku i talarek chrzanu.
 Wszystkie składniki zalewy zagotować , gorącą zalewać słoiki. Pasteryzować ok 10 minut.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...