Ćwiartki z kurczaka w boczku z ziemniaczanym nadzieniem
Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka lub udka
30 dag ziemniaków
1 cebula
20 dag boczku w plastrach
sól
pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce, doprawiamy solą i pieprzem, odciskamy z nadmiaru płynu.
Ćwiartki lub udka z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy kości. Rozkładamy skórą do spodu, dodajemy farsz, zawijamy jak na roladki, oprószamy solą i pieprzem.
Zwinięte roladki owijamy w boczek, układamy na blaszce, zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C.
Podajemy z ulubioną surówką.
Ćwiartki lub udka z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy kości. Rozkładamy skórą do spodu, dodajemy farsz, zawijamy jak na roladki, oprószamy solą i pieprzem.
Zwinięte roladki owijamy w boczek, układamy na blaszce, zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C.
Podajemy z ulubioną surówką.