poniedziałek, 4 września 2017

Ćwiartki z kurczaka w boczku z ziemniaczanym nadzieniem

Ćwiartki z kurczaka w boczku z ziemniaczanym nadzieniem

Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka lub udka
30 dag ziemniaków
1 cebula
20 dag boczku w plastrach
sól
pieprz

Wykonanie:
Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce, doprawiamy solą i pieprzem, odciskamy z nadmiaru płynu.
Ćwiartki lub udka z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy kości. Rozkładamy skórą do spodu, dodajemy farsz, zawijamy jak na roladki, oprószamy solą i pieprzem.
Zwinięte roladki owijamy w boczek, układamy na blaszce, zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C.
Podajemy z ulubioną surówką.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...