sobota, 16 września 2017

OBIADOWA PIECZEŃ RZYMSKA ROLOWANA

Obiadowa PIECZEŃ RZYMSKA Rolowana

Składniki

800 g mięsa mielonego,
1 łyżeczka mielonej papryki,
2 jajka,
2 ząbki czosnku,
sól, pieprz,
200g natki pietruszki,
150 g wędzonej karkówki,
200 g żółtego sera.

Przygotowanie:
Mielone mięso włożyć do miski. Dodać jajka i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Wyrobić masę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Na blacie kuchennym położyć arkusz folii aluminiowej. Rozsmarować na nim masę mięsną, formując prostokąt o wymiarach 25x30 cm.
Całą powierzchnię pokryć plastrami wędzonej karkówki. Posypać natką pietruszki. Porozkładać plasterki sera. Za pomocą folii zwinąć mięso w roladę. Jeszcze raz owinąć roladę folią. Ułożyć w brytfannie.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po ok. 45 minutach pieczenia zdjąć folię i przyrumienić mięso. W razie potrzeby podlewać wodą. 



Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...