Roladki z kurczaka
Składniki:
4 piersi z kurczaka
sól, pieprz
1 łyżeczka granulowanego czosnku
4 piersi z kurczaka
sól, pieprz
1 łyżeczka granulowanego czosnku
papryka słodka, oregano, suszona bazylia - co tylko lubicie!
8-10 plasterków sera żółtego
4 plastry szynki
grubo mielona bułka tarta
2 jajka
mąka pszenna
olej do smażenia
8-10 plasterków sera żółtego
4 plastry szynki
grubo mielona bułka tarta
2 jajka
mąka pszenna
olej do smażenia
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i cebulą. Ułożyć na folii spożywczej, przykryć drugą folią, tłuc młotkiem lub wałkiem na kotlet. Ściągnąć folię, ułożyć 1 lub 2 plasterki sera, szynkę i znowu ser. Zwinąć jak roladę. ułożyć roladę na folii i zwinąć. Chłodzić 30 minut. Na patelni rozgrzać olej. Roladę obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku, w bułce i smażyć na patelni przewracając, gdy nabierze złotej barwy. Smażyć około 20 minut.
Piersi z kurczaka doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i cebulą. Ułożyć na folii spożywczej, przykryć drugą folią, tłuc młotkiem lub wałkiem na kotlet. Ściągnąć folię, ułożyć 1 lub 2 plasterki sera, szynkę i znowu ser. Zwinąć jak roladę. ułożyć roladę na folii i zwinąć. Chłodzić 30 minut. Na patelni rozgrzać olej. Roladę obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku, w bułce i smażyć na patelni przewracając, gdy nabierze złotej barwy. Smażyć około 20 minut.