wtorek, 10 października 2017

CEBULOWA Z GRZANKAMI

CEBULOWA Z GRZANKAMI

 

Składniki:

 

2 szklanki bulionu wołowego
szklanka białego wina
4 cebule
kilka kromek bagietki
10 dag startego żółtego sera
2 ząbki czosnku
3 łyżki masła
sól
pieprz

Przygotowanie:
Cebule pokrój w plasterki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Całość przełóż do garnka i wlej wino. Odparuj i wlej bulion. Gotuj 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Bagietkę posyp serem i zapiecz w piekarniku w temp. 160°C, do rozpuszczenia się sera.




Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...