wtorek, 24 października 2017

Kotlet de volaille'a po mojemu


Kotlet de volaille'a po mojemu



SKŁADNIKI:

pierś z kurczaka 1 szt podwójna
masło -12,5 dag
jajko -1 szt
bułka tarta -3 łyżki
mąka -2 łyżki
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia

PRZYGOTOWANIE:


Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. 
Następnie obsypać filety solą i pieprzem. 
Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. 
Każdy słupek masła, układać na  filecie drobiowym. 
Zwijać  filety jak  krokiety, spiąć wykałaczkami .
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. 
Panierować kotlety  w mące, jajku i tartej bułce. 
Smażyć kotlety  w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez kilka minut na złoty kolor.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...