Roladki z mięsa mielonego
Składniki
0,5 kg mięsa
mielonego
3 ogórki konserwowe
1 cebula
3 łyżki musztardy
kilka plasterków boczku
1 jajko
sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego,
papryka słodka, majeranek
3 łyżki bułki tartej + dodatkowo
do obtoczenia roladek
Przygotowanie:
3 ogórki konserwowe
1 cebula
3 łyżki musztardy
kilka plasterków boczku
1 jajko
sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego,
papryka słodka, majeranek
3 łyżki bułki tartej + dodatkowo
do obtoczenia roladek
Przygotowanie:
Mięso przekładamy do miski. Wbijamy jedno
jajko. Dodajemy wszystkie przyprawy i 3 łyżki bułki tartej. Całość mieszamy
ręką do uzyskania jednolitej masy. Następnie mięso dzielimy na 5 części i z
każdej z nich formujemy owalny placek. Każdy z nich smarujemy około 1/2
łyżeczki musztardy. Cebulkę kroimy w piórka, natomiast ogórki konserwowe w
paski. Na przygotowanym wcześniej mięsie układamy plasterek boczku, pół ogórka
i kilka piórek cebulki.
Zawijamy boki i
następnie mięso zwijamy jak roladę. Tak przygotowane roladki obtaczamy w bułce
tartej. Smażymy na rumiany kolor z każdej strony ;) Polecam z kaszą jęczmienną
;)