piątek, 13 października 2017

Kotlety schabowe pod pierzynką z selera i ananasa

Kotlety schabowe pod pierzynką z selera i ananasa

Składniki:

      Schab- 5 plastrów ( u mnie na obiad tyle potrzeba)
      Seler konserwowy- 1 słoik
ananas z puszki - 5 plastrów
Majonez- 3 łyżki
ketchup- 2 łyżki
mąka
Sól
Pieprz
tłuszcz- do smażenia
żółty ser- 5 plastrów

Przygotowanie:

Mięso lekko rozbij. Posól i popieprz z każdej strony. Panieruj w mące i smaż z każdej strony na złoty kolor. Kotlety umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Majonez połącz dokładnie z ketchupem. Wyłóż na każdego kotleta łyżce masy. Seler odsącz z zalewy. Wyłóż na mięso. Każdy plaster ananasa podziel na 4 części. Przykryj mięso. Na wierzch każdego kotleta wyłóż po plastrze sera. Piecz w 180 stopniach C do czasu aż ser się roztopi.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...