Kotlety schabowe pod pierzynką z selera i
ananasa
Schab- 5 plastrów ( u mnie
na obiad tyle potrzeba)
Seler konserwowy- 1 słoik
ananas z puszki - 5 plastrów
Majonez- 3
łyżki
ketchup- 2 łyżki
mąka
Sól
Pieprz
tłuszcz- do smażenia
żółty ser- 5 plastrów
Przygotowanie:
Mięso lekko rozbij. Posól i popieprz z każdej strony.
Panieruj w mące i smaż z każdej strony na złoty kolor. Kotlety umieść na
blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Majonez połącz dokładnie z ketchupem.
Wyłóż na każdego kotleta łyżce masy. Seler odsącz z zalewy. Wyłóż na mięso.
Każdy plaster ananasa podziel na 4 części. Przykryj mięso. Na wierzch każdego
kotleta wyłóż po plastrze sera. Piecz w 180 stopniach C do czasu aż ser się
roztopi.