Surówka z porem
Składniki
por (biała część)
1 duża marchewka
1 mała puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu light
1 łyżka musztardy
sól do smaku
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
Por kroimy w półplasterki i przelewamy je gorącą wodą,
aby były miększe i delikatniejsze w smaku. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a
marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Majonez łączymy z musztardą, dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na min. godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Majonez łączymy z musztardą, dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na min. godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.