piątek, 13 października 2017

Surówka z porem

Surówka z porem

Składniki

por (biała część)
1 duża marchewka
1 mała puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu light
1 łyżka musztardy
sól do smaku
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie


Por kroimy w półplasterki i przelewamy je gorącą wodą, aby były miększe i delikatniejsze w smaku. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Majonez łączymy z musztardą, dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na min. godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...