Ciasto Maluszek
Składniki:
herbatniki około 4 paczki
mleko 3,2% 1/2 litra
Kasza manna 1
szklanka
Margaryna 1/2
opakowania
galaretka pomarańczowa 2 opakowania
cukier 1/2 szklanki
kakao 20 g
Przygotowanie:
Mleko zagotowujemy z cukrem i margaryną. Dodajemy
kakao. Mieszamy do rozpuszczenia składników. Do gotujących się składników
dodajemy kaszę manną. Mieszamy do momentu powstania gęstej masy. Studzimy. Na
dnie małej formy układamy warstwę herbatników, następnie wylewamy ciepłą masę.
Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Studzimy, następnie umieszczamy
ciasto w lodówce na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Studzimy. Gęstą galaretkę umieszczamy na herbatnikach. Ponownie studzimy i
umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny.