Kebab na frytkach
SKŁADNIKI:
2 duże pomidory świeże
0,5 główki kapusta pekińska
40 dag piersi drobiowej
przyprawa kebab- gyros
tłuszcz do smażenia mięsa
ok. 60 dag frytek
pieprz
sól
papryka słodka
majonez
ketchup
PRZYGOTOWANIE:
Frytki usmażyć w głębokim tłuszczu.
Pomidory umyć, osączyć, pokroić w talarki.
Kapustę pekińską cienko pokroić.
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę.
Wrzucić mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodać przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz. Smażyć na złoty kolor.
Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki, na frytki pierś z kurczaka, polać majonezem , posypać kapustą pekińską, ułożyć talarki pomidorów, polać keczupem.
Podawać od razu gorące.