poniedziałek, 27 listopada 2017

Kebab na frytkach

Kebab na frytkach

SKŁADNIKI:

2  duże pomidory świeże
0,5 główki kapusta pekińska
40 dag piersi drobiowej
przyprawa kebab- gyros
tłuszcz do smażenia mięsa
ok. 60 dag frytek
pieprz
sól
papryka słodka
majonez
ketchup

PRZYGOTOWANIE:


Frytki  usmażyć w głębokim tłuszczu. 
Pomidory umyć, osączyć, pokroić w talarki. 
Kapustę pekińską cienko pokroić. 
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę.
 Wrzucić mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodać    przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz. Smażyć na złoty kolor.  
Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki, na frytki pierś z kurczaka, polać majonezem , posypać kapustą pekińską, ułożyć talarki pomidorów, polać keczupem. 
Podawać od razu gorące.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...