Szybkie
ciasto bez pieczenia z bananami
Składniki:
3 banany
400 ml
śmietany kremówki
3 szklanki
mleka
polewa
karmelowa
1/2 szklanki
cukru pudru
1/4 szklanki
roztopionego masła
250 g serka
mascarpone
2 opakowania budyniu waniliowego
około 45 herbatników
2 opakowania budyniu waniliowego
około 45 herbatników
Wykonanie:
Przygotowanie
naszego ciasta zaczynamy od pokruszenia herbatników i wymieszania ich z roztopionym
masłem. Potem wyłóż tą masą foremkę i odstaw na godzinę do lodówki. W osobnej
misce mieszamy serek z połową śmietanki i cukrem pudrem. Następnie równo go
rozprowadzamy na dnie ciasta. Banana kroimy w plasterki i układamy na serku.
Potem już zostaje nam przygotowanie budyniu, którym zalewamy banany gdy trochę
ostygnie. Resztę śmietany ubijamy i robimy warstwę na wierzchu. Teraz ciasto
ponownie ląduje do lodówki na dwie godziny. Warto przed podaniem polać je
karmelem :)