SEROWY RULON W ZIOŁACH
Składniki
1 kg mięsa z piersi indyka
20 dag szynki wędzonej w plasterkach
5 pieczarek
10 dag startego parmezanu
1 żółtko
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżka suszonego rozmarynu
po 1 płaskiej łyżeczce suszonego oregano, cząbru i
lubczyku
1/2 łyżeczki mielonej
ostrej papryki
sól
pieprz
olej z pestek winogron
Sposób przygotowania
Mięso umyj i rozkrój
tak, by powstał jak największy płat. Lekko rozbij go tłuczkiem. Na - trzyj solą
i pieprzem po obu stronach. Odłóż na całą noc. Następnie opłucz i osusz.
Żółtko zmiksuj z masłem. Szynkę i pieczarki pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj szynkę, pie - czarki, czosnek, parmezan i masę żółtkową. Farszem posmaruj mięso. Zwiń w roladę i obwiąż bawełnianą nicią.
Sos sojowy wymieszaj z 1 łyżką oleju, z suszonymi ziołami i z papryką. Posmaruj całą roladę. Wstaw na blaszce do piekarnika i piecz godzinę w 180 st. C.
Żółtko zmiksuj z masłem. Szynkę i pieczarki pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj szynkę, pie - czarki, czosnek, parmezan i masę żółtkową. Farszem posmaruj mięso. Zwiń w roladę i obwiąż bawełnianą nicią.
Sos sojowy wymieszaj z 1 łyżką oleju, z suszonymi ziołami i z papryką. Posmaruj całą roladę. Wstaw na blaszce do piekarnika i piecz godzinę w 180 st. C.