środa, 17 stycznia 2018

Deser z bitą śmietaną i bananami-batonik

Deser z bitą śmietaną i bananami-batonik

 

Składniki - spód

duża paczka herbatników
40 dag kremu czekoladowego

Składniki - krem

3 banany
łyżka soku z cytryny
200 ml śmietany kremówki
pół puszki masy kajakowej

Składniki - wierzch

80 ml śmietany kremówki
      kostka czekolady

Sposób przygotowania


 Herbatniki zmiksuj blenderem, wymieszaj z kremem czekoladowym, rozłóż na blasze, wstaw do lodówki. Banany pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Ułóż na spodzie ciasta. Banany przykryj ubitą śmietaną i masą kajmakową. Włóż do lodówki.
 Kremówkę podgrzej, dodaj czekoladę. Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Masę wylej na ciasto i odstaw do lodówki, najlepiej na noc. Krój ostrym nożem. 

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...