Deser z bitą śmietaną i bananami-batonik
Składniki
- spód
duża paczka herbatników
40 dag kremu czekoladowego
Składniki
- krem
3 banany
łyżka soku z cytryny
200 ml śmietany kremówki
pół puszki masy kajakowej
Składniki
- wierzch
80 ml śmietany kremówki
kostka czekolady
Sposób przygotowania
Herbatniki zmiksuj blenderem, wymieszaj
z kremem czekoladowym, rozłóż na blasze, wstaw do
lodówki. Banany pokrój w plastry, skrop
sokiem z cytryny. Ułóż na spodzie ciasta. Banany przykryj ubitą śmietaną i masą
kajmakową. Włóż do lodówki.
Kremówkę podgrzej, dodaj czekoladę. Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Masę wylej na ciasto i odstaw do lodówki, najlepiej na noc. Krój ostrym nożem.
Kremówkę podgrzej, dodaj czekoladę. Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Masę wylej na ciasto i odstaw do lodówki, najlepiej na noc. Krój ostrym nożem.