środa, 24 stycznia 2018

Gulasz w ketchupie

Gulasz w ketchupie
Składniki:

         ½ kg mięsa wieprzowego z łopatki
         25 dag pieczarek
         Cebula
         1 szk ketchupu pikantnego
         Olej do smażenia
         Pieprz
         Sól

Sposób przygotowania:

       Mięso kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie na rozgrzany olej doprawiając pieprzem oraz solą, prużymy.
       Cebulę obieramy i drobno kroimy prużymy na rozgrzanym oleju.
       Do cebuli dodajemy pieczarki przyprawiamy pieprzem oraz solą.       
Pieczarki przekładamy do mięsa nadal prużymy aż mięso będzie dobre.       

Dodajemy chili i ketchup i gotujemy do chwili kiedy sos zrobi się gęsty.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...