Rolada waflowa
Składniki
1 opakowanie wafli tortowych, kwadratowych,
250 g masła,
3 łyżki kakao,
1/4 szklanki cukru,
250 g herbatników,
1 galaretka cytrynowa,
200 ml gorącej wody,
pół szklanki orzechów,
pół szklanki rodzynek.
Przygotowanie
Dwie ściereczki mocno zwilżamy. Przykrywamy wafle do
momentu aż zmiękną.
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody.
Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki.
Łączymy z galaretkę i dodajemy ulubione orzechy i bakalie.
Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle.
Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą.
Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody.
Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki.
Łączymy z galaretkę i dodajemy ulubione orzechy i bakalie.
Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle.
Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą.
Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.