Ryba pieczona w sosie warzywnym
Składniki
8 filetów rybnych
2 cebule dymki
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
2 łyżki miodu
łyżka masła klarowanego
mała puszka zielonego groszku
mielone goździki
cynamon
20 dag ryżu szklanka mąki
olej
kubeczek kwaśnej śmietany
jajko
natka pietruszki
sól
pieprz
Sposób przygotowania
Cebulę i papryki pokrój. Miód rozpuść z
masłem, dodaj pokrojone warzywa i groszek, przypraw. Warzywa smaż na rozgrzanym
oleju, cały czas mieszając. Ugotuj ryż.
Rybę posyp przyprawami, oprósz mąką ze wszystkich stron, smaż na rozgrzanym oleju około 10 minut. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i przyprawami.
Usmażoną rybę układaj w naczyniu żaroodpornym, obłóż warzywami. Zalej sosem, zapiekaj 15 minut w temp. 160 st. C. Dekoruj natką.
Rybę posyp przyprawami, oprósz mąką ze wszystkich stron, smaż na rozgrzanym oleju około 10 minut. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i przyprawami.
Usmażoną rybę układaj w naczyniu żaroodpornym, obłóż warzywami. Zalej sosem, zapiekaj 15 minut w temp. 160 st. C. Dekoruj natką.