Naleśniki z farszem z kurczaka
Składniki:
szklanka mąki pszennej
2 jajka, lekko roztrzepane
1 i 1/4 szklanki mleka
20 g masła, roztopionego
2 łyżki oleju
ząbek czosnku, rozgnieciony
słoik (330 g) szparagów
2 szklanki posiekanego
gotowanego mięsa kurczaka
250 g twarożku
szklanka startego twardego sera
łyżeczka oregano
łyżka musztardy
łyżeczka mielonej papryki
Wykonanie:
Z mąki, jajek, mleka i masła przygotuj ciasto. Odstaw na 15 minut. Usmaż
naleśniki.
Na farsz rozgrzej olej na patelni. Podsmaż czosnek. Dodaj mięso, twarożek, połowę startego sera, oregano i musztardę. Wymieszaj i dobrze podgrzej. Na koniec pokrój i dodaj szparagi. Przypraw do smaku.
Naleśniki nadziej farszem. Przed podaniem podgrzej je na patelni lub w piekarniku, posypując serem i mieloną papryką.
Na farsz rozgrzej olej na patelni. Podsmaż czosnek. Dodaj mięso, twarożek, połowę startego sera, oregano i musztardę. Wymieszaj i dobrze podgrzej. Na koniec pokrój i dodaj szparagi. Przypraw do smaku.
Naleśniki nadziej farszem. Przed podaniem podgrzej je na patelni lub w piekarniku, posypując serem i mieloną papryką.