Pieczone ziemniaki z pieczarkami
Składniki
6 dużych ziemniaków 1200 g
pieczarki 230 g
2 ząbki czosnku
tymianek
majeranek
sól, pieprz
jogurt naturalny
Przygotowanie
Ziemniaki dokładnie umyć, wydrążyć środki,
pozostawiając około 1/2 cm ścianki. Pieczarki dokładnie opłukać, pokroić w
drobną kostkę i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Pod koniec doprawić solą, pieprzem
i tymiankiem.
Kawałki ziemniaków z wydrążenia rozdrobnić, przesmażyć na oleju.
Ziemniaki doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, po przesmażeniu połączyć z pieczarkami.
Wydrążone ziemniaki wysmarować olejem, środek oprószyć solą i posypać suszonymi liśćmi tymianku.
Kawałki ziemniaków z wydrążenia rozdrobnić, przesmażyć na oleju.
Ziemniaki doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, po przesmażeniu połączyć z pieczarkami.
Wydrążone ziemniaki wysmarować olejem, środek oprószyć solą i posypać suszonymi liśćmi tymianku.