poniedziałek, 19 marca 2018

Pieczone ziemniaki z pieczarkami


Pieczone ziemniaki z pieczarkami

Składniki

6 dużych ziemniaków 1200 g
pieczarki 230 g
2 ząbki czosnku
tymianek
majeranek
sól, pieprz
jogurt naturalny

Przygotowanie

Ziemniaki dokładnie umyć, wydrążyć środki, pozostawiając około 1/2 cm ścianki. Pieczarki dokładnie opłukać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Kawałki ziemniaków z wydrążenia rozdrobnić, przesmażyć na oleju.
Ziemniaki doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, po przesmażeniu połączyć z pieczarkami.
Wydrążone ziemniaki wysmarować olejem, środek oprószyć solą i posypać suszonymi liśćmi tymianku.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...