poniedziałek, 19 marca 2018

Roladka drobiowa


Roladka drobiowa


Składniki:

2 duże piersi z kurczaka
Papryka czerwona (ilość dowolna)
Fasolka szparagowa (ilość dowolna)
Przyprawy (vegeta, papryka słodka w proszku do posypania)

Przygotowanie:

Na samym początku rozbijamy tłuczkiem piersi. Układamy i łączymy je na foli spożywczej, posypujemy vegetą, układamy paprykę pokrojona wcześniej w słupki i dodajemy fasolkę. Wszystko razem ostrożnie zawijamy w roladę. Do naczynia żaroodpornego kładziemy naszą roladkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp.180 st. C przez około 1 godz. W moim przypadku jest to porcja obiadowa dla mojej rodziny.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...