poniedziałek, 19 marca 2018

Udka z kurczaka pod ryżem


Udka z kurczaka pod ryżem

Składniki:

udka z kurczaka, 4sztuki, mogą być też ćwiartki
ryż, 2 szklanki
zupa pieczarkowa, 1
Kostki rosołowe, 2
pieczarki, kilka sztuk
sól,pieprz
przyprawa do kurczaka, czosnek
woda, 3,5 szkl

 

Przygotowanie:

Udka oczyścić i solidnie obsypać przyprawami. Położyć na spód naczynia. Wodę wymieszać z zupą, kostkami, ryżem i pieczarkami pokrojonymi w półplasterki. Zalać tym udka.
Piec ok. 1,5 godz. w temp 200 stopni.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...