Roladki z tortilli z tuńczykiem i
kukurydzą
Składniki:
4 mniejsze placki z tortilli
4 mniejsze placki z tortilli
tuńczyk z puszki - 120 g po odsączeniu
4 pełne łyżki kukurydzy z puszki
1/4 świeżej czerwonej papryki
3 małe pikle
po łyżce majonezu i musztardy
po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu
Wykonanie:
Odsącz zalewę z tuńczyka. Jeśli masz tuńczyka z oleju, to wylej jego nadmiar. Tuńczyka umieść w misce i rozdrobnij widelcem. Dodaj kukurydzę z puszki. Pikle i paprykę pokrój na kawałki wielości ziaren kukurydzy. Do miski dodaj też sól, pieprz oraz majonez i musztardę. Przy tuńczyku z zalewy można do farszu dodać łyżkę oleju. Zamiesza dobrze farsz. Farsz układaj na placki. Każdy placek ciasno zwijaj w rulonik a następnie krój w mini roladki o szerokości około 2 cm.