wtorek, 13 marca 2018

Schab w sosie musztardowo miodowym


Schab w sosie musztardowo miodowym

Składniki:

1 kg schabu
oliwa
pieprz,sól
majeranek
Sos:
4 łyżki musztardy
1 łyżeczka miodu
2 łyżki masła

Przygotowanie:

Mięso myjemy, osuszamy. Posypujemy solą, pieprzem, majerankiem. Skrapiamy oliwa i wkładamy na noc do lodówki. Wsadzamy mięso do naczynia żaroodpornego podlewamy bulionem i pieczemy w 200 stopniach przez godz. Masło rozpuszczamy dodajemy musztardę miód i gotujemy przez 5 min. Pokrojone w plastry mięso polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami i zestawem surówek.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...