wtorek, 27 marca 2018

Sos tatarski


Sos tatarski
Składniki:
2 jajka ,
2-3 korniszony 
 3 marynowane grzybki,
 5 cebulek marynowanych,
kawałek czerwonej marynowanej papryki,
 2 kolby marynowanej kukurydzy,
1 szklanka majonezu,
sól i pieprz do smaku,
łyżeczka cukru,
sok z połówki cytryny.
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i posiekaj. Korniszony, cebulkę, paprykę grzybki i kukurydzę pokrój w kosteczkę. Jajka, grzyby i pikle wymieszaj z majonezem. Sos dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.  Podaj do jajek lub mięsa.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...