środa, 11 kwietnia 2018

Pieczeń z wątróbki i piersi kurczaka


Pieczeń z wątróbki i piersi kurczaka


Składniki

podwójna pierś z kurczaka
wątróbka drobiowa 30dkg
pęczek natki pietruszki
kilka gałązek koperku
2 jajka
ser żółty starty 10dkg
bułka tarta 3-4 łyżki
sól,pieprz,wegeta

Przygotowanie

Pierś i wątróbkę drobno pokroić ,dać do miski.
Natkę, koperek również drobno pokroić.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Dodać pieprz, sól, wegetę oraz bułkę tartą i jajka.
Wszystko dokładnie wyrobić, jak masa jest za rzadka dodać jeszcze bułkę.
Foremkę wysmarować posypać bułką.
Masę wyłożyć do foremki, wyrównać i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół 180st.
Piec około 1 godz.
Pokroić w 1cm plastry ,podawać z ziemniakami. Na drugi dzień zimne można zrobić w panierce i usmażyć.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...