wtorek, 24 kwietnia 2018

Ziemniaki faszerowane


Ziemniaki faszerowane

Składniki

100 g ugotowanego na parze łososia lub halibuta
4 ziemniaki
100 g białego sera
1-2 łyżki przecieru pomidorowego
2 ogórki kiszone
1 posiekana cebula
2 łyżeczki posiekanego koperku
natka pietruszki.
Przygotowanie:
Umyj dokładnie ziemniaki, owiń je w folię i upiecz w piekarniku. Obierz ogórki i pokrój je w bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki ugotowaną rybę, biały ser, pokrojony ogórek, cebulę, koperek, przecier pomidorowy i wymieszaj wszystkie składniki.
Gdy ziemniaki będą miękkie, wyjmij je z folii, a kiedy nieco ostygną, przekrój na pół i lekko wydrąż. W środek każdego ziemniaka nałóż porcję farszu i udekoruj potrawę natką pietruszki.




Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...