Ziemniaki faszerowane
Składniki
100 g ugotowanego na parze łososia lub halibuta
4 ziemniaki
100 g białego sera
1-2 łyżki przecieru pomidorowego
2 ogórki kiszone
1 posiekana cebula
2 łyżeczki posiekanego koperku
natka pietruszki.
Przygotowanie:
Umyj dokładnie ziemniaki, owiń je
w folię i upiecz w piekarniku. Obierz ogórki i pokrój je
w bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki ugotowaną rybę, biały ser,
pokrojony ogórek, cebulę, koperek, przecier pomidorowy i wymieszaj
wszystkie składniki.
Gdy ziemniaki będą miękkie, wyjmij je
z folii, a kiedy nieco ostygną, przekrój na pół i lekko wydrąż.
W środek każdego ziemniaka nałóż porcję farszu
i udekoruj potrawę natką pietruszki.