Bounty
Składniki
Składniki na biszkopt:
jajka, 5szt.
Mąka pszenna, 1szkl.
cukier, pół
szkl.
kakao, 2łyżki
proszek do
pieczenia, 1łyżeczka
Masa kokosowa:
mleko, 1/2litra
cukier kryształ, 1/2szkl.
masło, 20dag.
wiórka kokosowe, 25dag.
cukier waniliowy, 1opakowanie(16g.)
Polewa:
czekolada mleczna, 100g
czekolada gorzka, 100g.
margaryna, 12dag.
Przygotowanie
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal
ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie
wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem prostokątnej
blachy o wymiarach 20 na 35 cm i piec w temperaturze 170 - 180 stopni przez
około 30 minut. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do
gorącej masy należy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby
masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt
Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać
na parze, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto. Ciasto należy
schładzać w lodówce, by do końca zgęstniało i umożliwiło krojenie.