Zupa z ciecierzycą i kapustą pekińską
Składniki
ciecierzyca ugotowana- 2 szklanki
groszek z marchewką mrożone- 2 szklanki
Kapusta
pekińska- 1/2 szt.
Cebula biała- 1 szt.
Czosnek- 2-3
ząbki
oliwa z oliwek- 3 łyżki
mleko kokosowe- 4 łyżki
liście laurowe- 3 szt.
Ziele
angielskie- 4 szt.
Sól
Pieprz
Kurkuma
Curry
Gałka
muszkatołowa
Imbir
Cynamon
Przygotowanie
Wodę zagotuj (2 litry). Dodaj ziele i liście laurowe.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na oliwie z przeciśniętym przez
praskę czosnkiem. Dodaj do wody. Dołóż marchew z groszkiem. Gotuj przez 5
minut. Kapustę posiekaj. Dołóż do zupy. Dodaj ciecierzycę i mleko kokosowe.
Gotuj jeszcze przez 5 minut. Dopraw do smaku. Zupa powinna mieć ostry i wyraźny
smak.