środa, 16 maja 2018

Zupa z ciecierzycą i kapustą pekińską


Zupa z ciecierzycą i kapustą pekińską


Składniki

ciecierzyca ugotowana- 2 szklanki
groszek z marchewką mrożone- 2 szklanki
Kapusta pekińska- 1/2 szt.
Cebula biała- 1 szt.
Czosnek- 2-3 ząbki
oliwa z oliwek- 3 łyżki
mleko kokosowe- 4 łyżki
liście laurowe- 3 szt.
Ziele angielskie- 4 szt.
Sól
Pieprz
Kurkuma
Curry
Gałka muszkatołowa
Imbir
Cynamon

Przygotowanie

Wodę zagotuj (2 litry). Dodaj ziele i liście laurowe. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj do wody. Dołóż marchew z groszkiem. Gotuj przez 5 minut. Kapustę posiekaj. Dołóż do zupy. Dodaj ciecierzycę i mleko kokosowe. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Dopraw do smaku. Zupa powinna mieć ostry i wyraźny smak.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...