piątek, 1 czerwca 2018

Roladki nadziewane ziemniakami z szynką


Roladki nadziewane ziemniakami z szynką


Składniki

6 średnich ziemniaków
10 plastrów surowej szynki
dwie kulki sera mozzarella (w zalewie po 220 g.)
sól i pieprz czarny do ziemniaków

Przygotowanie

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Doprawić do smaku pieprzem.
Na plaster szynki kładziemy ziemniaki, w środek pokrojony w słupki ser mozzarella.
Zawijamy.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Grzanie od góry rożen. Pieczemy ok. 10 minut, do zarumienienia szynki.




Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...