Roladki nadziewane ziemniakami z szynką
Składniki
6 średnich ziemniaków
10 plastrów surowej szynki
dwie kulki sera mozzarella (w zalewie po 220 g.)
sól i pieprz czarny do ziemniaków
Przygotowanie
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i
utłuc. Doprawić do smaku pieprzem.
Na plaster szynki kładziemy ziemniaki, w środek pokrojony w słupki ser mozzarella.
Zawijamy.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Grzanie od góry rożen. Pieczemy ok. 10 minut, do zarumienienia szynki.
Na plaster szynki kładziemy ziemniaki, w środek pokrojony w słupki ser mozzarella.
Zawijamy.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Grzanie od góry rożen. Pieczemy ok. 10 minut, do zarumienienia szynki.