środa, 6 czerwca 2018

Steki wieprzowe w serowym kapturze


Steki wieprzowe w serowym kapturze

Składniki: 
 1 pęczek cebulki dymki,
4 pomidor,
4 steki z polędwicy wieprzowej,
2 łyżki oleju rzepakowego,
 pół bagietki,
1 opakowanie sera typu camembert,
sól i pieprz.
Przygotowanie:
Umyj i pokrój na kawałki cebulę oraz pomidory. Mięso umyj i osusz, dopraw solą i pieprzem. Smaż z cebulą na patelni, po 3 minuty z każdej strony. Weź bagietkę i pokrój na kromki. Posmaruj 4 niewielkie naczynia żaroodporne olejem i przełóż do nich mięso z cebulą i pomidory. Ser camembert potnij w okrągłe plastry i połóż na wierzchu każdej formy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175 st. C. przez około 10 minut.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...