środa, 6 czerwca 2018

Surówka z młodej kapusty


Surówka z młodej kapusty


Składniki

1/2 główki młodej kapusty
1 czerwona cebula
2 młode marchewki
1 łyżka musztardy kremowej
2 łyżki oleju
1 łyżka posiekanego świeżego koperku
sól
pieprz

Przygotowanie

Kapustę płuczemy i drobno siekamy. Do kapusty dodajemy startą na drobnych oczkach marchew. Kapustę i marchew solimy. Dokładnie mieszamy. Jeśli wytworzy się nam dużo soku z marchwi i kapusty możecie go wówczas wylać, ale ja lubię jak sałatka jest mokra.
Do solonych warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, musztardę, olej, koperek oraz pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy. Po przygotowaniu możemy sałatkę schodzić wkładając ją na godzinę do lodówki.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...