piątek, 22 czerwca 2018

Syrop z zielonych orzechów włoskich i miodu


Syrop z zielonych orzechów włoskich i miodu

Składniki:
1 Litr dobrej jakości miodu
40 małych zielonych orzechów włoskich
Wykonanie:
Orzechy umyć, osuszyć i drobno pokroić.  Zalać w słoikach miodem, zakręcić i macerować w słonecznym miejscu przez 40 dni od czasu do czasu wstrząsając. Po czym przecedzić i przelać do butelek.
Wykorzystanie:
Zażywać 1do 4 łyżek dziennie rozcieńczone w wodzie przy niedoczynności tarczycy, hashimoto, zatruciach, biegunkach, niestrawności, bólach żołądka, wzdęciach, zaparciach,  problemach jelitowych, chorobach wirusowych przewodu pokarmowego, cukrzycy, chorobie wrzodowej, pasożytach, infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...