sobota, 14 lipca 2018

Wątróbka drobiowa z warzywami


Wątróbka drobiowa z warzywami

Składniki

60 dag wątróbek drobiowych
40 dag fasolki szparagowej
olej
cebula
2 ząbki czosnku
papryczka chili
sól i pieprz
papryka czerwona
szklanka wywaru
Przygotowanie:
Na patelni z olejem podsmaż pokrojoną wątróbkę. Cebulę i czosnek pokrój w paski i zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju. Wrzuć pokrojone papryki, chwilę podsmaż i wlej wywar. Duś do miękkości. Pod koniec dodaj ugotowaną al dente fasolkę i wątróbkę. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...